Dronefoto av liten rask lettbåt

Sustainable Energy-tester førte til 25% mer effektive fartøy

Dronefoto av liten rask lettbåt
Publisert: november 4, 2021
Facebook
Twitter
LinkedIn

Green Fjords utvikler helelektriske RIB-båter på Hellesylt i Møre og Romsdal.
– Målet vårt er å utvikle så energieffektive båter som overhodet mulig. Det er en økende etterspørsel etter bærekraftige og miljøvennlige produkter og tjenester, derfor skal vi produsere og selge utslippsfrie RIB-båter til turistnæringen, sier Ole-Hjalmar Bonsaksen, CEO i Green Fjords.
 
Første prototype er allerede i drift på Geirangerfjorden gjennom selskapet Bonseye AS.
Gjennom Sustainable Energy Norwegian Catapult Centre har Green Fjords fått sjansen til å videreutvikle båtene sine.
– Sammen med katapultsenteret har vi forsket på hvordan vi kan gjøre båtene våre så effektive som mulig. Vi har brukt dataene vi fikk til å optimalisere de fremtidige fartøyene våre, forteller Bonsaksen.
Forskningsprosjektet har ført til at RIB-båtene har blitt hele 25% mer effektive.
– Dette hadde vi ikke klart uten Sustainable Energy. Vi er en liten bedrift i oppstartsfasen. Gjennom katapultsenteret fikk vi tilgang til dyre testfasiliteter til en overkommelig pris, sier Ole-Hjalmar Bonsaksen.
Snart er Green Fjords sine helelektriske RIB-båter klare for markedet. På sikt ønsker de også å lansere mindre helelektriske RIB-båter til privatmarkedet.
– Vi ønsker å revolusjonere småbåtmarkedet i verden. For at vi skal klare det, må vi kunne tilby de beste båtene til overkommelige priser. Sustainable Energy har vært helt avgjørende for at vi har kommet så langt allerede, sier Bonsaksen.
les også