created by dji camera

Viktig infrastruktur for testing og verifisering av ny teknologi

Testsenteret til The Switch på Stord, tilbyr helt nødvendig teknologi og infrastruktur til tøff testing av nye komponenter som skal brukes innen fornybar energi og maritim sektor.
Publisert: februar 23, 2020
Facebook
Twitter
LinkedIn

Testing og verifisering er helt avgjørende for å ta ny teknologi til energisektoren raskt fra ide til marked.

– Det er kjempespennende å se de nye produktene som kommer i den maritime næringen. Dette er innovasjon som vil styrke omstillingsevnen til norsk industri, sier daglig leder for testsenteret til The Switch, A Yaskawa Company, på Heiane på Stord.

– Disse fasilitetene gjør at vi kan teste produksjon, lagring, distribusjon og styring av energi. Det gjør vi ved hjelp av komponenter som batterier, tavler, trafoer, frekvensomformere, motorer og generatorer, legger han til.

Det er kostbart, og i de fleste tilfeller utenkelig, for små- og mellomstore bedrifter å eie en komplett infrastruktur for storskala testing selv. Derfor har SIVA, som skal legge til rette for vekst og utvikling i næringslivet, etablert katapult-ordningen.

– Sustainable Energy er ett av fem nasjonale katapult-sentre, som skal hjelpe virksomhetene med å få fart på teknologiutviklingen. Vi opplever stor interesse for å nyttegjøre seg av vår kompetanse og våre fasiliteter, sier daglig leder, Willie Wågen i Sustainable Energy-katapulten.

Alle som lager komponenter til energisektoren er velkomne til testsenteret på Stord, i følge Atherthon.

– Vi har et veldig fleksibelt anlegg, som gjør at vi kan skreddersy infrastrukturen til ditt testbehov, sier The Switch sin daglige leder.

SE FILMEN FRA TESTSENTERET HER:

les også