CFD_SE_Sarmarbeid-a6e8d740

Sustainable Energy tilbyr strømningsanalyser fra CFD Marine

Sustainble Energy Norwegian Catapult Centre har signert en samarbeidsavtale med CFD Marine. Den innebærer at kundene av testsenteret får tilgang på numeriske strømningsanalyser. Det betyr en raskere og mer kostnadseffektiv innovasjonsprosess.
Publisert: august 22, 2019
Facebook
Twitter
LinkedIn

Avtalen mellom Sustainable Energy og CFD Marine ble signert i juni 2019 og gjør at katalpultsenteret kan tilby enda flere tids- og kostnadssparende tjenester for sine kunder.

– Vi ser at det blir viktigere og viktigere å lage virtuelle modeller før en bygger den fysiske prototypen. Derfor har vi inngått en avtale med CFD Marine, som skal hjelpe oss med det. Vi er veldig fornøyde med å få dem med på laget, sier daglig leder Willie Wågen i Sustainable Energy Norwegian Catapult Centre.

– Det er stor etterspørsel etter strømningsanalyser. Vi har allerede to prosjekter på gang, hvor dette er høyst relevant. Det er mye billigere å feile digitalt enn nå feile etter man har bygget en fysisk prototype, legger han til.

CFD Marine har spesialisert seg på å levere strømningsbergegninger til maritim sektor.

– Med strømningsanalyser kan man gjøre virtuelle tester, slik at man ikke trenger å lage en fysisk modell først. Vi trenger en 3D CAD-modell, som vi kan parameterisere og variere over. Vår jobb blir å modellere fysikken i produktet og simulere hvordan det hele henger sammen, sier administrerende direktør i CFD Marine, Hans Jørgen Mørch.

Samarbeidet med CFD Marine gjør at Sustainable Energy kan gi et enda bredere tilbud til kundene våre og øke konkurransekraften til små og mellomstore, norske bedrifter.

– Tilgang på kompetanse utstyr for testing, demonstrasjon og verifikasjon av nye produkter, er avgjørende for å gjøre veien fra ide til marked så kort som mulig, sier daglig leder Willie Wågen.

les også