07_Hannover-2bc466d7

Sustainable Energy til Hannover-messen

De norske «havkatapultene» Sustainable Energy og Ocean Innovation har gått sammen om en stand på verdens største industrimesse i Hannover 1. – 5. april. Målet er å finne både samarbeidspartnere og kunder.
Publisert: april 1, 2019
Facebook
Twitter
LinkedIn

Den tradisjonsrike Hannover-messen har i år rundt 6.500 utstillere og en forventer rundt 220.000 gjester. Hit kommer alle deler av industri- og energibransjen fra hele verden. De to norske «havkatapultene» er invitert til Hannover av Norsk-Tysk Handelskammer.

– Vi tror Hannover er et godt sted å være representert for katapultene og norsk industri for øvrig. Vi trenger å gjøre virksomheten vår mer kjent, og vi trenger å gjøre oss mer kjente med hva som rører seg i de sektorene vi kan levere tjenester til, sier daglig leder i Sustainable Energy, Willie Wågen.

– Katapultene er til for å sette fart i innovasjonsarbeidet i spesielt små og mellomstore norske bedrifter. Mange av dem vil også være i Hannover. For oss gjelder det både å finne gode samarbeidspartnere og å møte potensielle kunder der nede, legger han til.

Kortere vei fra idé til marked

Sustainable Energy tilbyr testfasiliteter, kompetanse og nettverk for produksjon, lagring, distribusjon og styring av energi. Katapulten skal dele stand med Ocean Innovation, som er et nasjonalt test-, simulerings- og visualiseringssenter for effektiv prototypeutvikling og verifisering av nye løsninger for blå vekst og grønn omstilling i havnæringene.

– Sustainable Energy og Ocean Innovation utfyller hverandre, og vi tror på synergieffekter om vi samarbeider. Sammen kan vi gjøre veien fra idé til marked kortere for ambisiøse norske teknologibedrifter, sier Wågen.

Mange testfasiliteter

Fasiliteter tilgjengelig i Sustainable Energy er blant annet The Switchs testsenter for maritim kraftelektronikk på Stord, UNITECH Offshores anlegg i Sunnhordland og havvindmøllen Zefyros ved Karmøy, Haugaland Krafts mikronett på Utsira, skip fra flere rederier, samt testfasiliteter i sjø hos MetCenter.

Sustainable Energy tilbyr også kompetanse og fasiliteter fra en rekke forskningsinstitusjoner som IFE, UiB, NHH/SNF, IFE og NORCE. I tillegg er næringsklyngen NCE Maritime CleanTech sentral i den nye satsingen sammen med bedriftsnettverket Norwegian Marine Energy Complex.

– Gjennom senteret skal norske industribedrifter få tilgang til å leie utstyr og kompetanse for å teste ulike typer bærekraftige energisystemer med blant annet batteri og hydrogendrevne brenselceller, sier Wågen.

les også